Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Πράσινος βελούδινος καναπές: 5 tips για να εντάξεις στον χώρο σου το νέο αγαπημένο item του TikTok, BY VICKY NIKOLAOU

 Είτε έχεις ήδη στην κατοχή σου έναν πράσινο βελούδινο καναπέ, είτε σκέφτεσαι να αγοράσεις έναν, εδώ θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το νέο αγαπημένο αντικείμενο του TikTok.

Οι εποχές που οι ουδέτεροι τόνοι κυριαρχούσαν στους εσωτερικούς χώρους έχουν παρέλθει εδώ και καιρό. Τα μοντέρνα σπίτια αναζητούν χρώμα και ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Με την επιστροφή των βελούδινων καναπέδων, αναπτύχθηκαν νέες τάσεις στα χρώματα και τα σχέδια. Απ’ όλες τις διαθέσιμες επιλογές, όμως, ένα χρώμα φαίνεται να είναι αυτό που κέρδισε την αγάπη του κόσμου κι αυτό δεν είναι άλλο από το πράσινο.

Αν χρησιμοποιείς το TikTok, ίσως να έχεις παρατηρήσει τη νέα αναδυόμενη τάση. Τους τελευταίους δύο μήνες, ο πράσινος βελούδινος καναπές έχει γίνει viral στην εφαρμογή και αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν ήδη έναν στην κατοχή τους, μεταξύ των οποίων και διάσημοι, όπως οι Shay Mitchell και Emily Ratajkowski.

Όπως όλα δείχνουν, αυτή η τάση ήρθε για να μείνει. Έτσι, είτε έχεις ήδη έναν πράσινο βελούδινο καναπέ είτε έχεις βάλει στο μάτι να αγοράσεις έναν, δες πώς να τον προσαρμόσεις σωστά στο χώρο σου. Η Kelly Collins, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και επικεφαλής δημιουργικού στο Swyft Home μίλησε στο stylist.co.uk, δίνοντας τις απαντήσεις που χρειάζεσαι:

1. Επίλεξε συμπληρωματικά χρώματα

Θέλεις ο πράσινος βελούδινος καναπές σου να ξεχωρίζει, γι’ αυτό πρέπει το υπόλοιπο δωμάτιο να είναι σε πιο ουδέτερα χρώματα.

«Οι πράσινοι καναπέδες είναι μια πολύ τολμηρή χρωματική επιλογή κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είστε προσεκτικοί στις χρωματικές σας επιλογές για τον υπόλοιπο χώρο», εξηγεί η Collins. «Αφήστε το πράσινο να μιλήσει στον χώρο και επιμείνετε σε καθαρές και φωτεινές αποχρώσεις στον τοίχο».

«Μπορείτε στη συνέχεια να προσθέσετε άλλες αποχρώσεις του πράσινου, που γενικά λειτουργούν καλά μεταξύ τους, καθώς και νότες άλλων τολμηρών χρωμάτων σε όλο το δωμάτιο. Το χάλκινο ταιριάζει ιδιαίτερα με το βαθύ πράσινο». Οι αποχρώσεις του ροζ, του κίτρινου και της τερακότας θα φαίνονται επίσης υπέροχες.

2. Πρόσθεσε φυτά

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να πλαισιώσεις τον πράσινο καναπέ σου είναι να προσθέσεις φυτά. «Το πράσινο είναι το χρώμα της φύσης, γι’ αυτό και θα ταίριαζε να εντάξεις διάφορα φυτά γύρω από τον καναπέ σου», λέει η Collins. «Τα μεγάλα φύλλα με ζωηρά πράσινα θα αναδείξουν τους τόνους του καναπέ και θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον για το σαλόνι σου».

3. Ωδή στο ασπρόμαυρο

Εάν δεν νιώθεις σιγουριά για το ποια χρώματα συμπληρώνουν αρμονικά τον πράσινο καναπέ σου ή απλά θέλεις να περιορίσεις τις πινελιές της χρωματικής παλέτας στο ελάχιστο, τότε οι ασπρόμαυρες προσθήκες θα λειτουργήσουν άρτια.

«Το πράσινο ξεχωρίζει, γι’ αυτό και ίσως είναι δύσκολο να ταιριάξει με άλλα χρώματα. Έτσι, η επιλογή τολμηρών ασπρόμαυρων μοτίβων μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος να προσθέσεις αντίθεση, χωρίς το αποτέλεσμα να φαίνεται φλύαρο», λέει η Collins.

4. Επίλεξε σωστά υφάσματα

Είναι σημαντικό να συνδυάσεις σωστά τον πράσινο βελούδινο καναπέ σου με τα κατάλληλα υφάσματα, πετυχαίνοντας έτσι την επιθυμητή αισθητική.

«Τα σκούρα πράσινα λειτουργούν πολύ καλά σε μια επιλογή υφασμάτων, όπως το δέρμα και το βελούδο», εξηγεί η Collins. «Αυτό παρέχει μια πλούσια και πολυτελή αίσθηση που μπορεί να δώσει τον τόνο σε ολόκληρο το δωμάτιο. Αυτές οι αποχρώσεις προσφέρονται περισσότερο σε σχέδια εμπνευσμένα από ρετρό παρά σε μοντέρνες ή σύγχρονες αισθητικές. Η επιλογή ενός πράσινου καναπέ για το σαλόνι μπορεί να κάνει ακόμη και μικρούς χώρους με ελάχιστο φυσικό φως να φαίνονται άνετοι».

5. Πράσινο στο πράσινο

Εάν έχεις αμφιβολίες, επίλεξε ακόμη περισσότερο πράσινο, δεν θα το μετανιώσεις.

«Ένα από τα πλεονεκτήματα του πράσινου είναι ότι σχεδόν όλες οι αποχρώσεις του συνεργάζονται, όπως άλλωστε συμβαίνει και στον φυσικό κόσμο», λέει η Collins. «Σκεφτείτε ένα δάσος με την ποικιλία των αποχρώσεων και των τόνων του. Ανοιχτό και σκοτεινό, τολμηρό και σιωπηλό – όλα τα πράσινα μπορούν να λειτουργήσουν μαζί σε ισορροπία».

«Αυτό σας επιτρέπει να επιλέξετε μαξιλάρια, κουρτίνες, κουβέρτες και άλλα μαλακά έπιπλα σε μια σειρά από χόρτα για να δημιουργήσετε μια συμπληρωματική και αποτελεσματική παλέτα», καταλήγει.

                                   https://www.savoirville.gr /https://bit.ly/3ZvPPpL
     

Ανανεώστε το σαλόνι σας στη βιοτεχνία μας!
Επιλέξτε από μεγάλη ποικιλία υφασμάτων και χρωμάτων!
τηλ.23510 45554

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου