Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Πώς να Διαλέξετε τον Σωστό Καναπέ για Εσάς σε 5 Βήματα

Βασικά για να διαλέξετε το νέο καναπέ σας, θα πρέπει πρώτα να έχετε καταλήξει σε ορισμένα στοιχεία του, ανάμεσά τους είναι το στυλ και το ύφασμα που προτιμάτε, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του και φυσικά το κόστος του. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σας βγάλουμε από τη δύσκολη θέση δείχνοντάς σας τα πέντε σημεία που πρέπει να εστιάσετε.




1.Το στυλ Μια πρώτη συμβουλή είναι να αποφύγετε τις υπέρ-μοντέρνες επιλογές που καθορίζονται από τάσεις και να βαδίσετε σε πιο διαχρονικά και σίγουρα ... μονοπάτια. Έναν καναπέ θα τον έχετε στο σπίτι για περίπου είκοσι χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι διάφορες τάσεις θα έρθουν και θα προσπεράσουν σε αυτό το διάστημα. Χρησιμοποιήστε διακοσμητικά μαξιλάρια για να εντάξετε ή να ανανεώσετε την εικόνα του, όποτε το έχετε ανάγκη. Επιπλέον, μην ξεχνάτε τα υπόλοιπα βασικά κομμάτια της διακόσμησής σας που θα πρέπει να συνυπάρξει, π.χ. τι στυλ έχουν οι κουρτίνες, τα χαλιά, τα υπόλοιπα έπιπλα του χώρου.






2. Υφές και χρώματα συνηθισμένα διλήμματα: Ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο ύφασμα για τη στόφα της επένδυσης; Κλασικές απαντήσεις: Τα ανοιχτά χρώματα λερώνονται εύκολα, τα σκούρα κρατάνε περισσότερο. Για άλλη μια φορά, οι ανάγκες σας θα σας καθοδηγήσουν. Ακούστε τες. Έτσι, αν έχετε παιδιά, κατοικίδια ή μαζεύεστε συχνά μεγάλες παρέες, προτιμήστε σκούρα ή πολύχρωμα υφάσματα, καθώς τα μοτίβα τους «κλέβουν» οπτικά τυχόν λεκέδες και ατυχήματα.

3. Ποιότητα και υλικά Όπως είπαμε παραπάνω ένας καλός καναπές έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον είκοσι χρόνων. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από το διαχρονικό σχεδιασμό θα πρέπει να εστιάσετε και στα υλικά
.





3. Αξεπέραστη άνεση Επειδή κοιτάζουμε την εμφάνιση και ξεχνάμε την άνεση αλλά εδώ δεν μιλάμε απλώς για ένα μπλουζάκι που αν τελικά δεν σας αρέσει αυτό που διαλέξατε δεν θα σκάσετε κιόλας… καλό είναι να δοκιμάσετε τον καναπέ που σας αρέσει περισσότερο χρόνο από όσον ξοδεύετε για ένα μπλουζάκι.

Καθίστε και προσπαθήστε να καταλάβετε πόσο άνετα αισθάνεστε έπειτα από λίγη ώρα. Προτιμάτε σκληρά μαξιλάρια για το κάθισμα και την πλάτη ή απαλά πουπουλένια που θα βυθίζεστε; Σκεφτείτε τη δική σας διαρρύθμιση και ποιος τύπος καναπέ θα ενταχθεί καλύτερα στον χώρο σας, π.χ, ένας διθέσιος, ένας τριθέσιος, ένας καναπές-γωνία, αν χρειάζεστε επιπλέον στοιχεία, π.χ. π.χ μία αναπαυτική πολυθρόνα,στιλάτα πολυθρονάκια, ή  έναν ανάκλυνδρο καναπέ που δίνει τόνο πολυτέλειας στο χώρο!

 Κόστος: Τελευταίο αλλά πολύ σημαντικό Το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε προφανώς καθορίζει την επιλογή σας, καθώς ορισμένα υλικά, π.χ. μασίφ ξύλα ή ατσάλι για τον σκελετό και άλλα υφάσματα με ειδικές επεξεργασίες για να καθαρίζονται εύκολα κοστίζουν περισσότερο ανεβάζοντας την τιμή ενός καναπέ. Ωστόσο, οι επιλογές είναι πλέον τόσες πολλές και από εταιρεία σε εταιρεία οι τιμές μπορεί να έχουν διαφορά. Επομένως, μην αποφασίσετε προτού μας επισκευθείτε!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου