Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Πρακτικές συμβουλές για την υγιεινή και την μακροζωία του στρώματος σας.

Πώς φροντίζετε το στρώμα σας; 
Πολύ συχνά αμελούμε αυτό το βασικό στοιχείο της καθημερινότητός μας. Πρόκειται για ένα αντικείμενο πάνω στο οποίο περνάμε από 7 ως 9 ώρες καθημερινά,δηλαδή περίπου το 1/3 της ζωής μας!
Ένα στρώμα άνετο, καθαρό και σε καλή κατάσταση είναι σημαντικό για την ξεκούραση του σώματος και την απόδοσή μας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνεισφέρει  στην καλή υγεία της σπονδυλικής στήλης και του αυχένα. Η σχολαστική καθαριότητα   μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να αποφύγουμε τις αλλεργικές αντιδράσεις.

1. Καλός αερισμός.

  • Είναι σημαντικό να αφήνουμε να μπαίνει στο σπίτι μας καθαρός αέρας. Έτσι μπορούμε να φροντίζουμε -ανάμεσα σε πολλά άλλα- και το στρώμα μας. 
  • Αφήστε το στρώμα να αεριστεί για πολλές ώρεςΘυμηθείτε να αφήνετε στον ήλιο και τον καθαρό αέρα και τις δύο πλευρές του στρώματος τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.Έτσι εξασφαλίζετε ότι τα ακάρεα και άλλοι μικροοργανισμοί που ζουν σε αυτό θα εκλείψουν.
  • 2. Γυρίζετε το στρώμα σας τακτικά από την άλλη πλευρά

    Σίγουρα το γνωρίζετε ήδη αυτό. Όμως όλοι χρειαζόμαστε υπενθυμίσεις πότε-πότε. Αν γυρίζετε το στρώμα σας από την άλλη πλευρά, αποτρέπετε την παραμόρφωσή του η οποία μπορεί να σας προκαλέσει μυοσκελετικές βλάβες.
    • Θα πρέπει να γυρίζετε το στρώμα σας από την άλλη πλευρά μια φορά το μήνα.
    • Επίσης να θυμάστε να κάνετε το ίδιο και περιστροφικά. Αυτό σημαίνει να βάζετε το κάτω μέρος του στρώματος, όπου ακουμπούν τα πόδια σας, στην πάνω πλευρά, εκεί που ακουμπάει το κεφάλι σας.
    Θα πρέπει επίσης να θυμόμαστε ότι το κρεβάτι δεν είναι για να καθόμαστε. Μερικές φορές καθόμαστε στο κρεβάτι μας για ώρες με έναν υπολογιστή ή με ένα βιβλίο αλλά η καθιστή στάση συμβάλει στη διαδικασία παραμόρφωσης του στρώματος σε πολύ συντομότερο χρόνο.



  • Δείτε εδώ: https://bit.ly/3VH2rJs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου